Caroline Fredrick, schepen
Hilde De Graeve, schepen
Decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, inzonderheid artikel 40 §2: de gemeenteraad stelt de gemeentelijke reglementen vast
Gemeenteraadsbesluit van 29 november 2023 over de vaststelling en de goedkeuring van het huishoudelijk reglement en schriftelijke overeenkomst van de Buitenschoolse kinderopvang Lievegem
Gemeenteraadsbesluit van 20 november 2024 over de vaststelling van de wijzigingen van het arbeidsreglement gemeente en OCMW Lievegem
De kinderopvangvoorziening beschrijft zijn werking en leefregels in een huishoudelijk reglement dat beschikbaar is voor elke gebruiker/geïnteresseerde.
Het huidige huishoudelijke reglement van BKO Lievegem dateert van 29 november 2023. Momenteel is het niet mogelijk voor de BKO’s Lievegem om brugdagen te nemen als een feestdag op een dinsdag of donderdag valt. Er wordt gevraagd om het huishoudelijk reglement te wijzigen zodat er jaarlijks de mogelijkheid is om brugdagen in te lassen. Het voorstel van brugdagen zal jaarlijks ter goedkeuring voorgelegd worden aan het college van burgemeester en schepenen voor het daaropvolgende jaar. Elk jaar legt het college van burgemeester en schepenen de feestdagen, reglementaire feestdagen en eventuele brugdagen vast.
Volgende wordt opgenomen in het nieuwe huishoudelijk reglement:
De kinderopvanglocaties zijn gesloten op feestdagen, reglementaire feestdagen en eventuele brugdagen.
De buitenschoolse kinderopvang is collectief gesloten:
• Op de vrijdag na O.H. Hemelvaart
• Op de laatste schooldag van het schooljaar, ten laatste om 17.30 uur (dit geldt enkel wanneer de school beslist dat deze dag een halve lesdag is)
• Tijdens de zomervakantie:
o Op 11 juli (feest Vlaamse Gemeenschap)
o Alle opvanglocaties sluiten tijdens de week van de Gentse Feesten (= week tussen de 3de en de 4de zondag van juli)
o BKO Domino is eveneens gesloten de week voor de Gentse Feesten
o BKO De Vlinder is eveneens gesloten de week na de Gentse Feesten
o Op 21 juli
o Op 15 augustus
o BKO De Speelboom is eveneens gesloten in de week van of voor 15 augustus.
o De laatste weekdag van de zomervakantie
• Tijdens de herfstvakantie
o Op 2 november (Allerzielen)
• Op 24 december (als dit een openingsdag is) vanaf 14.00 uur.
• Tijdens de kerstvakantie sluiten alle opvanglocaties van 25 december tot en met 2 januari.
Elk jaar voor eind december informeren we je over de sluitingsdagen van de kinderopvang.
De schriftelijke overeenkomst blijft analoog als in de beslissing van 29 november 2023.
Gemeentebestuur Lievegem is de organisator van de kinderopvanglocaties die in bijlage 1 opgesomd worden.
Zie bijlage 1.
De kinderopvanglocaties zijn gesloten op feestdagen, reglementaire feestdagen en eventuele brugdagen.
De buitenschoolse kinderopvang is collectief gesloten:
Elk jaar voor eind december informeren we je over de sluitingsdagen van de kinderopvang.
Er is een samenwerking met de scholen op het eigen grondgebied.
Ook kinderen van andere scholen kunnen in de buitenschoolse kinderopvang terecht als:
In geval van nood kan je de bevoegde schepen bereiken op 0474 49 04 87 als de opvang gesloten is. Bel dit nummer enkel in uitzonderlijke noodgevallen. Je kan op dit nummer niet terecht voor reservaties/annuleringen of inschrijvingen.
Lokaal bestuur Lievegem heeft een erkenning voor de kinderopvanglocaties (met uitzondering van 2 gemelde opvanglocaties – zie bijlage 1) en voldoet aan wettelijke voorwaarden.
Naam: Agentschap Opgroeien (Kind en Gezin)
Adres: Hallepoortlaan 27, 1060 Sint-Gillis
Telefoon: 078 150 100
Website: www.kindengezin.be/nl/contact
Alle kinderen zijn welkom, ook kinderen met een extra of specifieke zorgbehoefte. Op basis van een voorafgaand overleg met ouders bekijken we of de zorgvraag haalbaar is. Deze kinderen krijgen in de mate van het mogelijke aangepaste begeleiding.
Heeft je kind een allergie voor bepaalde voedingstoffen? Dan maken we daar afspraken over. De verantwoordelijke van je opvanglocatie kan je hier meer uitleg over geven.
Dan mag dit, maar dit is geen verplichting. Maak hierover afspraken met de verantwoordelijke of de kinderbegeleiders.
Je kind eet bij voorkeur thuis. In overleg met de verantwoordelijke kan het kind ook een meegebracht ontbijt in de opvang eten. Informeer je zeker tot hoe laat je kind kan ontbijten.
Een gezond ontbijt bestaat uit boterhammen of (ontbijt)granen, een stuk fruit/groente en/of melkproducten.
Jaarlijks gaan er inschrijfmomenten door op verschillende locaties en tijdstippen. Kan je hierop nooit aanwezig zijn, maak dan een individuele afspraak om je kind(eren) in te schrijven.
Hou onze website in de gaten voor meer informatie.
Wil je je kind naar onze opvang laten komen? Dan ben je, na het inschrijfmoment, tijdens de openingsuren van de opvang welkom om samen met je kind te komen wennen.
Op voor- en naschoolse opvangmomenten en opvang op woensdagnamiddag kan je vrij gebruik maken van de buitenschoolse kinderopvang.
Voor opvang op vakantie- en schoolvrije dagen werken alle locaties met verplichte online reservaties:
Het is mogelijk dat er op gemeenschappelijke schoolvrije dagen slechts één opvanglocatie open is.
Wens je je aanvraag te wijzigen?
Opvangmomenten kosteloos annuleren is mogelijk:
Je kan 2 opvangmomenten per schooljaar kosteloos laattijdig annuleren (=respijtdag). Annuleren doe je door een mail te sturen naar bko@lievegem.be.
Vanaf een derde laattijdige annulering betaal je de kost voor het aantal gereserveerde opvanguren.
Voor korte schoolvakanties en schoolvrije dagen start deze periode 5 weken voor de start van de vakantie/schoolvrije dag.
Voor de zomervakantie start deze periode 8 weken voor de start van de vakantie.
Alle reservaties/annuleringen worden verwerkt door het administratief team van BKO Lievegem. Je kan niet telefonisch of mondeling reserveren/annuleren. Je kan hiervoor ook niet terecht bij de begeleid(st)ers van de buitenschoolse kinderopvang. Het administratief team is bereikbaar via bko@lievegem.be.
Bij meerdere vragen naar opvang op hetzelfde moment verdelen we de plaatsen volgens bepaalde voorrangsregels.
Tijdens de schoolvakanties en schoolvrije dagen geeft de organisator voorrang aan de opvang van kleuters die in Lievegem gedomicilieerd zijn of waarvoor een aangifte van gedeeld verblijf in Lievegem is gebeurd.
Daarna worden ook nog volgende voorrangsregels gehanteerd:
In tweede instantie worden ook kinderen die school lopen in Lievegem toegelaten in dezelfde volgorde.
In derde instantie worden kinderen toegelaten die noch gedomicilieerd noch schoolgaand zijn in Lievegem.
Blijkt de opvangvraag voor één of meerdere dagen niet te zijn goedgekeurd dan krijgen ouders de mogelijkheid om, in de week waarin de inschrijvingsperiode eindigt tot en met vrijdag, eventueel hun aanvraag opnieuw in te dienen bij een andere opvanglocatie.
Na het toepassen van bovenstaande voorrangsregels worden nog beschikbare plaatsen chronologisch verdeeld.
Ouders zijn verplicht hun kinderen te begeleiden tot in de opvang. We vragen om minstens 5 minuten voor sluitingstijd aanwezig te zijn om jouw kind op te halen.
Kan je je kind niet ophalen voor sluitingstijd? En kan je niemand contacteren om je kind voor jou op te halen? In dat geval verwittig je de kinderopvang onmiddellijk telefonisch.
Verwittig je niet, dan kan er een boete aangerekend worden. Kom je je kind al voor de 2de keer te laat afhalen in het lopende schooljaar (september tot en met augustus), dan betaal je vanaf dan voor elke laattijdige afhaling een bijkomende kost van 50 euro per kind.
Na 3 keer laattijdig ophalen gaan we over tot schorsing:
Enkel de personen van wie de naam op de inlichtingenfiche staat, mogen je kind in de opvang komen halen. Als er toch een andere persoon je kind komt ophalen, verwittig je met een brief of e-mail wie je kind komt halen en wanneer.
Verandert het ouderlijk gezag, het verblijfsrecht of het bezoekrecht? Meld dit onmiddellijk aan de hand van een officieel document. Het dossier wordt op basis van deze gegevens aangepast.
Wanneer je toelaat dat je kind de opvanglocatie zelfstandig verlaat om naar huis te gaan of deel te nemen aan activiteiten buitenshuis, dan bezorg je hiervoor eveneens een schriftelijke toestemming aan de opvang.
Je kind is dan verzekerd voor lichamelijke ongevallen op de kortste weg van en naar de opvanglocatie.
Als we ervan overtuigd zijn dat je kind nog niet bekwaam is om de opvang op zelfstandige basis te verlaten dan word je gecontacteerd met de vraag om je kind zelf af te halen in de opvang.
In de opvanglocatie registreren de ouders zelf hun kind door gebruik te maken van een badge. Dit systeem is verbonden met het digitaal scansysteem TJEK en zorgt ervoor dat alle aanwezigheden van uw kind correct, efficiënt en digitaal worden bijgehouden. Op basis van deze registratie en het geldende tarief worden de facturen aangemaakt.
Werkwijze :
Per kind worden er 3 badges voorzien: 1 voor het kind en 2 voor de ouder. De badge voor je kind bevestig je aan de boekentas.
Naschools of bij het deelnemen aan een externe activiteit gebruiken onze medewerkers een smartphone om alle kinderen te registreren.
Als ouder gebruik je je badge:
EN
Vergeet je om je kind te registreren bij het binnenkomen en/of verlaten van de opvang, dan rekenen we het maximumtarief aan
Door gebruik te maken van dit systeem kan er geen onduidelijkheid bestaan over het aankomst- en vertrekuur. Mocht je toch onregelmatigheden vaststellen, dan kan je dit melden aan de verantwoordelijke of het administratief team.
Het registratiesysteem zorgt voor een actueel overzicht van alle aanwezige kinderen. We vragen om steeds correct te registreren om de veiligheid van elk kind op ieder moment te garanderen.
Per badge betaal je een waarborg van 2,50 euro. Bijkomende badges kan je aanvragen via bko@lievegem.be.
Bij stopzetting van de dienstverlening lever je de badges in en wordt de waarborg verrekend op de laatste factuur.
Bij verlies van de persoonlijke badge(s), verwittig je direct team administratie.
Is je kind ziek? Dan kan je kind niet in de opvang terecht. Zoek vooraf een oplossing voor als je kind onverwacht ziek wordt.
Komt je kind na een ziekte opnieuw naar de opvang? Dan kan de opvang een doktersattest vragen. Daarin bevestigt de arts dat je kind genezen is.
Meld alle medische informatie die voor ons belangrijk kan zijn.
Is er een besmettelijke ziekte in de opvang? Dan verwittigt de opvang jou. Om de privacy van de ouders en het kind te beschermen, zijn deze waarschuwingen anoniem.
Word je kind tijdens de dag ziek? Dan belt een medewerker van de kinderopvang je op. Samen maken jullie dan afspraken over de zorg voor je kind. Haal je kind zo snel mogelijk op. Ben je niet bereikbaar? Dan bellen we één van de personen die vermeld staan op de inlichtingenfiche of de door jou opgegeven huisarts. Als je huisarts niet bereikbaar is, bellen we de arts die samenwerkt met de opvang.
Deze dag wordt aangerekend als een aanwezigheidsdag voor de uren waarop het kind effectief in de opvang aanwezig was.
Bij een ongeval volgen we dezelfde procedure.
In geval van nood bellen we onmiddellijk een arts of de hulpdiensten. We brengen je zo snel mogelijk op de hoogte.
Je betaalt zelf alle kosten voor medische hulp.
Dien medicatie zoveel mogelijk thuis toe. Meld het altijd wanneer je kind medicatie krijgt.
Moet de opvang toch medicatie geven?
Dat kan op basis van een etiket van de apotheek op de verpakking. Op dit etiket staat het volgende genoteerd:
In geval van nucleair risico beschikt de kinderopvang over voldoende jodiumtabletten en volgen we de richtlijnen van de bevoegde instantie.
BKO Lievegem zorgt voor een veilige opvang. De kinderopvang schat mogelijke risico’s in en tracht deze te voorkomen en weg te werken.
De opvang is voorbereid op gevaar. Een procedure legt de stappen en de manier van communiceren vast in geval van een crisis. De crisis wordt zo snel mogelijk aan het Agentschap Opgroeien gemeld.
De verplaatsingen tijdens de opvang gebeuren op een veilige manier en onder gepaste begeleiding. Ouders kunnen hun kinderen nooit afhalen tijdens verplaatsingen.
De prijs die je betaalt voor buitenschoolse opvang is gekoppeld aan de verblijfsduur van je kind in de opvanglocatie. Dit bedrag kan jaarlijks aangepast worden aan de index. Als de ouderbijdrage wijzigt, word je hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht.
Voor de verschillende opvangmomenten geldt een specifieke regeling:
1° voor opvang vóór en na schooltijd: je betaalt een bedrag per begonnen halfuur;
2° voor opvang op schoolvrije dagen en vakantiedagen: je betaalt een bedrag afhankelijk van hoe lang je kind in de opvang is;
3° voor opvang op woensdagnamiddag wordt het meest voordelige tarief toegepast: per begonnen halfuur of vakantietarief
Opvang in gemelde opvanginitiatieven wordt apart gefactureerd.
Bij de opvang van kinderen uit hetzelfde gezin op eenzelfde dag krijg je 25% korting. Deze vermindering is te combineren met het sociaal tarief. De effectieve bedragen vind je terug het retributiereglement.
Aan sommige gezinnen kan een sociaal tarief (een vermindering van 50 % op de ouderbijdrage) toegekend worden. Dit tarief is mogelijk voor gezinnen die daar behoefte aan hebben ten gevolge van een uitzonderlijke situatie.
Het toegekende sociaal tarief en de korting voor gelijktijdige opvang van meerdere kinderen uit hetzelfde gezin (25%) is cumuleerbaar.
Aanvragen worden ingediend bij team welzijn. Elke aanvraag wordt individueel door de sociale dienst behandeld en voorgelegd aan het bijzonder comité.
Na goedkeuring van je aanvraag brengt de sociale dienst je van de beslissing op de hoogte.
De toekenning van het sociaal tarief wordt jaarlijks herzien. Je dient elke wijziging te melden aan het sociaal huis. Dit kan een wijziging zijn van:
Als onjuiste gegevens betreffende het gezinsinkomen verstrekt worden, geeft dit aanleiding tot een herberekening van de dagprijs en dit met terugwerkende kracht.
Er wordt een bijkomend tarief gevraagd voor bepaalde kosten. Daarnaast vragen we je een aantal zaken mee te brengen die niet zijn inbegrepen in de kostprijs.
Als ouder betaal je in onze opvang:
Deze bedragen vind je terug in het retributiereglement. Je krijgt een brief of e-mail bij wijziging van deze bedragen.
Zet duidelijk de naam van je kind in alle persoonlijke spullen.
Je ontvangt een factuur, van zodra het bedrag dat je dient te betalen minstens 15 euro bedraagt, met volgende info:
Als de verschuldigde som minder dan 15 euro bedraagt, wordt de facturatie uitgesteld met een maximum van 6 maanden. Alle aanwezigheden die op het einde van een kalenderjaar nog niet aangerekend zijn, zullen toegevoegd worden aan de factuur die je in januari ontvangt.
Betaal de factuur binnen de 30 kalenderdagen. Hoe je betaalt, kies je zelf. Dit kan ofwel door overschrijving op het rekeningnummer van lokaal bestuur Lievegem ofwel via domiciliëring. Een tijdige betaling is belangrijk. Daarom raden we je aan te betalen met domiciliëring. Je kan de domiciliëringsdocumenten aanvragen via bko@lievegem.be
Wanneer een factuur niet tijdig wordt betaald, worden automatisch herinneringen uitgestuurd. Wanneer een factuur onbetaald blijft, kan overeenkomstig art. 177, 2dee van het Decreet van Lokaal Bestuur van 22 december 2017 uiteindelijk een dwangbevel worden uitgevaardigd voor invordering dat wordt betekend via deurwaardersexploot. Alle bijkomende invorderingskosten worden hierbij eveneens verhaald op de gebruiker van de opvang met inbegrip van de kosten van de deurwaarder.
Als je onbetaalde facturen hebt, waarvan de vervaldatum reeds verstreken is, kan je geen opvang reserveren.
Blijft je factuur na een aangetekende zending nog steeds onbetaald, dan zal het lokaal bestuur Lievegem overgaan tot schorsing van de opvangovereenkomst.
Wijzigingen in het prijsbeleid worden 2 maanden vooraf bekend gemaakt aan de ouders. Die moet je tekenen als bewijs dat je op de hoogte van de wijziging bent. Deze regeling geldt niet voor de jaarlijkse indexering van de ouderbijdrage.
Ga je niet akkoord? Dan mag je de overeenkomst opzeggen zonder kosten.
De kosten voor kinderopvang tot 14 jaar zijn fiscaal aftrekbaar. BKO Lievegem geeft je van het afgelopen jaar een fiscaal attest voor alle ouderbijdragen die in de loop van dat jaar effectief ontvangen werden door het gemeentebestuur. Het bedrag op het fiscaal attest kan je fiscaal aftrekken, extra kosten niet.
Als ouder ben je de eerste opvoeder. We respecteren je waarden, wensen en verwachtingen in de mate van het mogelijke.
BKO Lievegem is transparant en wil met je in gesprek gaan. Daarom geven we:
Met elke ouder maken wij een schriftelijke overeenkomst voor de opvang van elk kind, ook gegevens over de gezondheid van je kind worden hierin opgenomen.
Wij informeren je graag over de opvang van jouw kind, door:
We willen weten of je tevreden bent over onze opvang. Daarom vragen we je op verschillende momenten een vragenlijst in te vullen. Als we jouw verwachtingen, opmerkingen en voorstellen kennen, kunnen wij onze werking verbeteren.
Tijdens de openingsuren heb je als ouder toegang tot alle lokalen waar de kinderen worden opgevangen.
Bij voorkeur geef je eerst je feedback aan de medewerkers en/of de deskundige van de opvanglocatie. Wij staan steeds open voor suggesties, opmerkingen of klachten en gaan hiermee aan de slag.
Heb je het gevoel dat dit onvoldoende was? Dan kan je gebruik maken van het klachtenformulier op de website van de gemeente.
Elke klacht wordt discreet en efficiënt geregistreerd, behandeld en beantwoord.
Kan je een probleem over de kwaliteit niet oplossen met de opvang zelf, dan kan je een klacht indienen bij de Klachtendienst van Kind en Gezin.
E-mail: klachtendienst@kindengezin.be
Telefoonnummer: 02 533 14 14
Kind en Gezin is niet bevoegd voor geschillen rond je contract, waarborg of de facturen. Je kan juridisch advies vragen bij de consumentenombudsdienst. Dit kan via https://www.consumentenombudsdienst.be/nl/dossier-indienen. Zij zoeken een minnelijke oplossing.
De opvang heeft verschillende persoonsgegevens van je kind en je gezin nodig.
De persoonsgegevens van de kinderen en de gezinnen worden gebruikt in het kader van de klantenadministratie, de facturatie, het ontwikkelen van het kinderopvangbeleid van de organisator en de naleving van de vergunnings- en subsidievoorwaarden voor kinderopvang.
In het kader van onze werking verzamelen wij verschillende persoonsgegevens: contactgegevens, leeftijd, slaap- en eetgewoontes van kinderen, medische gegevens van kinderen.
In de opvang worden er foto’s en filmpjes gemaakt van de kinderen. Wij vragen je toestemming om deze beelden te maken en te gebruiken. Je mag dat weigeren.
Kinderopvang is een dienstverlening aan gezinnen. Het is onze taak om de privacy van elk kind te beschermen. Je mag geen foto’s van de kinderen in de opvang delen op sociale media.
Wij gebruiken een besloten facebookgroep voor ouders en slaan gegevens op in de cloud.
We verwerken jouw persoonsgegevens in het kader van het decreet van 30 april 2004 tot oprichting van het intern verzelfstandigd agentschap met rechtspersoonlijkheid Kind en Gezin en de uitvoeringsbesluiten hiervan, hierin staat welke gegevens we nodig hebben.
Daarnaast zijn verwerkingen noodzakelijk voor de uitvoering van de schriftelijke overeenkomst, voor de bescherming van vitale belangen van de kinderen, of in het algemeen belang.
Voor het verwerken van andere gegevens vragen we je toestemming. Deze toestemming kan je op elk moment intrekken of wijzigen.
Als ouder heb je recht op informatie en toegang tot deze gegevens. Je kan vragen om de gegevens in te zien en er iets aan te wijzigen via bko@lievegem.be.
Je gegevens worden vernietigd als de wettelijke bewaartermijn voorbij is. Gegevens waarvoor geen wettelijke termijn vastliggen, worden niet langer bewaard dan nodig.
Als het noodzakelijk is worden je persoonsgegevens doorgegeven aan Kind en Gezin of Zorginspectie.
De organisator van de kinderopvang waarborgt de veiligheid en het vertrouwelijk karakter van het gebruik van de gegevens, zowel door de medewerkers van de opvang als door mogelijke onderaannemers (bv. een IT-bedrijf). Deze verwerking gebeurt conform de huidige privacywetgeving.
De verwerking van persoonsgegevens gebeurt onder toezicht van onze informatieveiligheidsconsulent. Vragen kunt u richten aan info@lievegem.be
BKO Lievegem is verzekerd voor:
Verplaatsingen vallen onder de verzekering, stoffelijke schade niet.
Aangifte van schade of ongeval moet binnen de 24 uur na het ongeval in de kinderopvang gemeld worden. De verantwoordelijke brengt de verzekeringsmaatschappij op de hoogte. De polissen kan je inkijken. De aangifte van de schadegevallen wordt deels ingevuld door de ouders, deels door de kinderopvang.
Laat waardevolle en persoonlijke materialen thuis. Zo kan je beschadiging of verlies voorkomen.
Voor elk opgevangen kind wordt een schriftelijke overeenkomst ingevuld. Op basis hiervan vullen we de inlichtingenfiche in ons registratieprogramma in. Deze informatie is belangrijk voor de veiligheid van elk kind. De inhoud van dit document omvat:
Zorg ervoor dat de gegevens over je kind altijd juist zijn. Geef veranderingen in de gegevens over de gezondheid van je kind, jouw telefoonnummers of de huisarts onmiddellijk door. Jaarlijks bezorgen wij je de gegevens die bij ons gekend zijn. Het is van belang dat je dan opnieuw nagaat of alle gegevens nog correct zijn.
Wij vragen je toestemming om deze persoonlijke gegevens te verwerken in het kader van het naleven van de erkenningsvoorwaarden. Wij garanderen een zorgvuldige omgang met deze gegevens.
De inlichtingenfiche kan alleen en op elk moment geraadpleegd worden door:
De organisator voorziet een aanwezigheidsregister. Daarin staat voor elk kind het uur van aankomst en vertrek per dag. Je bevestigt elke aanwezigheid van je kind door gebruik te maken van je badge, verbonden aan ons digitaal scansysteem Tjek.
Elke wijziging aan het huishoudelijk reglement zal minstens 2 maand voor het in voege treden van de wijziging aan beide ouders te kennis worden gebracht per email.
Je hebt het recht om 2 maanden na kennisname van een aanpassing in je nadeel, de schriftelijke overeenkomst op te zeggen zonder enige schade- of opzegvergoeding.
In geval van uitzonderlijke omstandigheden kan het college van burgemeester en schepenen gemotiveerd afwijken van het huishoudelijk reglement BKO Lievegem.
Dit huishoudelijk reglement is goedgekeurd door de gemeenteraad van Lievegem op 18 oktober 2023 volgens de op dat moment geldende regelgeving en richtlijnen van het Agentschap Opgroeien.
Het huishoudelijk reglement BKO Lievegem treedt in werking op 1 februari 2024.
Heb je vragen of opmerkingen bij dit reglement of bij de werking van BKO Lievegem? Praat dan met één van de deskundigen
De Speelboom
Adres: Centrumstraat 48, 9920 Lovendegem
Maximum aantal kinderen: 84
De kinderopvanglocatie is open op:
maandag van 7.00 tot 8.15 uur en van 16.00 tot 18.30 uur
dinsdag van 7.00 tot 8.15 uur en van 16.00 tot 18.30 uur
woensdag van 7.00 tot 8.15 uur en van 11.40 tot 18.30 uur
donderdag van 7.00 tot 8.15 uur en van 16.00 tot 18.30 uur
vrijdag van 7.00 tot 8.15 uur en van 15.15 tot 18.30 uur
schoolvrije dagen van 7.00 tot 18.30 uur
vakantiedagen van 7.00 tot 18.30 uur
De Speelhut
Adres: Vredesdreef 20, 9921 Vinderhoute
Maximum aantal kinderen: 56
De kinderopvanglocatie is open op:
maandag van 7.00 tot 8.20 uur en van 15.30 tot 18.30 uur
dinsdag van 7.00 tot 8.20 uur en van 15.30 tot 18.30 uur
woensdag van 7.00 tot 8.20 uur
donderdag van 7.00 tot 8.20 uur en van 15.30 tot 18.30 uur
vrijdag van 7.00 tot 8.20 uur en van 15.30 tot 18.30 uur
Deze opvanglocatie is gesloten op schoolvrije en vakantiedagen.
De Speeltrein
Adres: Eeksken 29, 9920 Lovendegem
Maximum aantal kinderen: 42
De kinderopvanglocatie is open op:
maandag van 7.00 tot 8.20 uur en van 15.50 tot 18.30 uur
dinsdag van 7.00 tot 8.20 uur en van 15.50 tot 18.30 uur
woensdag van 7.00 tot 8.20 uur
donderdag van 7.00 tot 8.20 uur en van 15.50 tot 18.30 uur
vrijdag van 7.00 tot 8.20 uur en van 15.50 tot 18.30 uur
Deze opvanglocatie is gesloten op schoolvrije en vakantiedagen.
Domino
Adres: Patronagiestraat 1, 9950 Waarschoot
Maximum aantal kinderen: 101
De kinderopvanglocatie is open op:
maandag van 7.00 tot 8.20 uur en van 15.15 tot 18.30 uur
dinsdag van 7.00 tot 8.20 uur en van 15.15 tot 18.30 uur
woensdag van 7.00 tot 8.20 uur en van 11.30 tot 18.30 uur
donderdag van 7.00 tot 8.20 uur en van 15.15 tot 18.30 uur
vrijdag van 7.00 tot 8.20 uur en van 15.00 tot 18.30 uur
Schoolvrije dagen: van 7.00 tot 18.30 uur
Vakantiedagen: van 7.00 tot 18.30 uur
De Vlinder
Adres: Luitenant Dobbelaerestraat 42 bus A, 9930 Zomergem
Maximum aantal kinderen: 111
De kinderopvanglocatie is open op:
maandag van 7.00 tot 8.30 uur en van 16.00 tot 18.30 uur
dinsdag van 7.00 tot 8.30 uur en van 16.00 tot 18.30 uur
woensdag van 7.00 tot 8.30 uur en van 11.30 tot 18.30 uur
donderdag van 7.00 tot 8.30 uur en van 16.00 tot 18.30 uur
vrijdag van 7.00 tot 8.30 uur en van 15.00 tot 18.30 uur
Schoolvrije dagen: van 7.00 tot 18.30 uur
Vakantiedagen: van 7.00 tot 18.30 uur
Bekinop
Adres: Priemwegel 2, 9930 Zomergem
Maximum aantal kinderen: 36
De kinderopvanglocatie is open op:
maandag van 7.00 tot 8.15 uur en van 15.30 tot 18.30 uur
dinsdag van 7.00 tot 8.15 uur en van 15.30 tot 18.30 uur
woensdag van 7.00 tot 8.15 uur en van 12.05 tot 18.30 uur
donderdag van 7.00 tot 8.15 uur en van 15.55 tot 18.30 uur
vrijdag van 7.00 tot 8.15 uur en van 15.00 tot 18.30 uur
Deze opvanglocatie is gesloten op schoolvrije en vakantiedagen.
Pardoes
Adres: Veldhoek 4, 9931 Oostwinkel
Maximum aantal kinderen: 8
De kinderopvanglocatie is open op
maandag van 7.30 tot 8.20 uur en van 16.00 tot 18.00 uur
dinsdag van 7.30 tot 8.20 uur en van 16.00 tot 18.00 uur
woensdag van 7.30 tot 8.20 uur en van 11.35 tot 13.00 uur
donderdag van 7.30 tot 8.20 uur en van 16.00 tot 18.00 uur
vrijdag van 7.30 tot 8.20 uur en van 15.15 tot 18.00 uur
Deze opvanglocatie is gesloten op schoolvrije en vakantiedagen.
Pardoes 2
Adres: Veldhoek 4, 9931 Oostwinkel
Pardoes 2 is een gemelde opvanglocatie.
Pardoes 2 is enkel open op woensdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur.
Deze opvanglocatie is gesloten op schoolvrije en vakantiedagen.
Studie St. Martinus
Adres: Dreef 47, 9930 Zomergem
De begeleide studie in St. Martinus is een gemeld opvanginitiatief en enkel open tijdens de schooldagen op maandag, dinsdag en donderdag van 16.00 uur tot 17.00 uur
Nota van auteurs: In deze bijlage zal steeds het geldende retributiereglement toegevoegd worden.
De bekendmaking zal plaatsvinden minstens 2 maanden vooraleer het nieuwe huishoudelijke reglement BKO Lievegem in werking treedt. Dit is conform de wetgeving die de sector werd opgelegd.
Alle ouders die op dit moment al gebruik maken van BKO Lievegem.
Gemeentelijke website
ABB via digitaal loket
Team financiën
Artikel 1
De gemeenteraad stelt het huishoudelijk reglement buitenschoolse kinderopvang Lievegem vast.
Artikel 2
De schriftelijke overeenkomst wordt goedgekeurd.
Artikel 3
Het huishoudelijk reglement van buitenschoolse kinderopvang Lievegem en de schriftelijke overeenkomst treden vanaf 1 februari 2025 in werking.
Artikel 4
Gemeenteraadsbesluit van 29 november 2023 over het huishoudelijk reglement buitenschoolse kinderopvang Lievegem en de schriftelijke overeenkomst wordt opgeheven.
Artikel 5
Het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 3 december 2024 over 'Feestdagen en sluitingsdagen 2025' wordt bekrachtigd.